Voorderhaak schilders: voor al uw schilderwerk in regio haarlem

Bel direct

Bij Voorderhaak Schilders weten we van schilderen alles af. U kunt dan ook voor al uw schilderwerk bij ons terecht, of het nu gaat om binnen of buiten, het spuiten van muren of het lakken van kozijnen: wij verzorgen al uw schilderklussen van A tot Z!

 Binnenschilderwerk

 Buitenschilderwerk

 VERFSPUITEN

 Verfspuiten

 LAKWERK

 BEITSEN

 HOUTROTPREVENTIE EN -BEHANDELING

 Verfspuiten

Muur schilderen Voorderhaak Stukadoors & Schildersbedrijf

Binnenschilderwerk

Een goede verflaag beschermt tegen slijtage van het materiaal en biedt daarnaast bescherming tegen vocht en schimmels in bijvoorbeeld vochtige ruimtes, zoals badkamer en keuken. Ook verandert een frisse laag verf het aanzien van uw huis aanzienlijk, waarmee het bijdraagt aan het woongenot. Bij Voorderhaak Schilders verzorgen we al uw binnenschilderwerk tot in de puntjes.

werkzaamheden Voorderhaak Stukadoors & Schildersbedrijf

Buitenschilderwerk

Het is belangrijk om oppervlaktes zoals kozijnen, dakgoten, deuren maar soms ook muren te beschermen tegen weersinvloeden. Daarom is het bijhouden van het schilderwerk belangrijk. Hiermee wordt de ondergrond beschermd en krijgt de woning een verzorgde uitstraling.

Verfspuiten

Verfspuiten met latex muurverf is de ideale manier om zonder strepen of banen te schilderen. De techniek waarmee dit gebeurt, is airless spuiten (zonder lucht). De latex muurverf wordt onder zeer hoge druk (200 bar) op muur en/of plafond gespoten. Hierdoor gaat het spuiten erg snel en overlappen de gespoten banen elkaar nat, waardoor geen strepen ontstaan. Het eindresultaat is dan ook strak en glad. Het is zeer belangrijk om bij verfspuiten kozijnen, ramen, deuren en trappen heel goed af te plakken en trapleuningen en wandcontactdozen te demonteren.

Naast ‘gewoon’ verfspuiten kan ook gespoten worden met spack.Hiermee kan een korrelstructuur worden aangebracht op muur of plafond. Voor verfspuiten is een gestucte of gepleisterde ondergrond noodzakelijk.

Kozijn schilderen

Lakwerk

Om het te beschermen tegen onder andere invloeden van buitenaf, zoals regen en zonlicht, kan hout worden gelakt. Lak is hars, opgelost in een weekmaker. Lak wordt geleverd op basis van alkyd met als weekmaker terpentine, of op basis van kunststof, zoals polyurethaan of acryl, en is dan op waterbasis.

Hout dat behandeld wordt met lak wordt van tevoren goed glad, stof- en vetvrij gemaakt, omdat de lak anders niet voldoende hecht. Lak kan met een kwast een roller of een spuit worden aangebracht.

Deur schilderen Voorderhaak Stukadoors & Schildersbedrijf

BEITSEN

Bij beitsen wordt een transparante of dekkende laag aangebracht om houtvezels te beschermen tegen weer en wind. Beits dringt gedeeltelijk door in het hout, waardoor de laag niet alleen bovenop wordt aangebracht. Beits is leverbaar in veel verschillende kleuren, heeft vaak een uv-filter om verkleuring door de zon tegen te gaan en is meestal vochtwerend.

Houtrotpreventie en -behandeling

Houtrot ontstaat als vocht indringt in het houtwerk. Hout in combinatie met vocht zorgt voor schimmels die zich uiteindelijk een weg door het hout vreten en onherstelbare schade kunnen aanrichten. Houtrot is te herkennen aan het donkerder en zachter worden van het hout.

Om houtrot te voorkomen, moet hout beschermd worden met drie lagen verf: een laag grondverf en twee laklagen. Als houtrot is geconstateerd, zal de hele plek volledig moeten worden verwijderd, anders gaat de houtrot door.